פלפלים

פלפלים
פלפלים

יש כל כך הרבה סוגים של פלפלים. חלקם קלים על בלוטות הטעם; אחרים הם סוג של עינויים קלים. אז כמה חם אתה יכול ללכת? בואו לברר עם כמה זנים נבחרים המפורטים להלן. 

סוגי פלפלים

על הפלפלים תוכלו לקרוא באתר האקדמיה למזון

בעוד שמבחינה טכנית פירות ברוב המקרים (וכאלה עם עונת קיץ חזקה), פלפלים וצ'ילי לא בדיוק מביאים את הטעמים המתוקים והעסיסיים שאתה מצפה מפירות יער בקיץ. במקום זאת, הם מאתגרים את בלוטות הטעם שלנו לחיות על הקצה.

פלפלים משגשגים בקיץ כשהם יכולים לספוג את החום וליהנות ממזג אוויר יבש. הם אוהבים לחיות בחום, לייצר חום ולהביא את החום למטבחים שלנו. רוב הצמחים עדיין

פלפל חריף הוא מתוק וניתן לאכול אותו גולמי עם חומוס (או מטבלים אחרים) או לבשל אותו לקציצות. הם זמינים בצבעים אדום, ירוק, כתום וצהוב. לפעמים הם מיובשים וטוחנים לפפריקה.

  • 0 יחידות חום Scoville (SHU)

מהו פלפל הבנרו?

בשלב מסוים, ההבאנרו (100,000 עד 350,000 יחידות חום סקוביל או SHU) החזיקו בכתר כפלפל הצ'ילי החם בעולם, אך אל תתנו לעובדה שצ'ילי מסוים עבר אותו להטעות אתכם להמעיט בו. זהו פלפל חריף ברצינות. ובניגוד לרבים מהצ'ילי החם יותר, יש לא מעט טעם ללכת יחד עם הבעיטה החמה במיוחד. יש לו טעם ייחודי דמוי הדרים עם רמז עשן עדין שהופך אותו לפופולרי מאוד ברטבים חמים, אבקות ושפשופים. אם אתה יכול להתמודד עם החום, זהו צ'ילי קולינרי מהנה לשחק איתו במטבח. 

את הפלפל הבנרו תוכלו להכיר וללמוד באתר האקדמיה למזון

הבנרו הוא פלפל דרום אמריקאי. הוא מגיע מאזור האמזונס בפרו, אבל הוא באמת נחשב כפלפל מקסיקני. חצי האי יוקטן הוא המפיק הגדול ביותר של הבנרוס, אך הוא גדל בהרבה מדינות דרום אמריקה ומרכז אמריקה, כמו גם בדרום מערב ארצות הברית.

זהו צ'ילי שקיים זמן מה. למעשה, חפירה ארכיאולוגית מקסיקנית גילתה הבנרו מבוית בן יותר מ -8,500 שנה. תוכלו למצוא אותו גם בהרבה סוגים וצבעים שונים, החל מאדום וכתום ועד חום כהה וכמעט שחור. חלק מאותם אדומים ( הבנרו האדום סבינה ) והבאנרוס השחור (הבנרו השוקולד ) למעשה חמים בהרבה מהזנים הרגילים, ומעלים את סולם Scoville מעל 400,000 SHU. יש לו גם קרוב משפחה פופולרי עם פרופיל חום וטעם דומה – מכסה המנוע הג'מייקני 

זה חריף מאוד, אבל איפה זה באמת נופל בסולם הפלפלים? הבנרו יושב בחוזקה באזור החם במיוחד של הסקאלה. זה מגמד צ'ילי עדין כמו הרבה poblano החריף פחות (1000 עד 1500 SHU), אבל זה עדיין רחוק מלעמוד בטווח פלפל צ'ילי סופר-חם. בהשוואה לפלפל רפאים (שיכול להגיע למיליון SHU), ההבאנרו מתון פי שלוש עד עשר. ובהשוואה לכמה מהפלפלים החמים ביותר כיום כמו עקרב טרינידד מורוגה (1.2 מיליון עד 2 מיליון יחידות חום של סקוביל) וקרולינה ריפר (1.4 מיליון עד 2.2 מיליון SHU), הבאנרו ממש מאולף.

עבור רבים, צ'ילי הבנרו יושב בנקודה העליונה של הרלוונטיות הקולינרית בסולם סקוביל. הוא חם מאוד, אבל הניואנסים של טעמו עדיין בוהקים. בנוסף, זה לעתים קרובות הפלפל החם ביותר שתמצא טרי על מדפי המכולת. עם זאת, היזהר – השתמש בכפפות בעת טיפול בהבאנרוס להגנה מפני תחושת צריבה חמורה של צריבת צ'ילי . רמת הקפסאיצין ( התרכובת מאחורי החריפות ) גבוהה בהרבה ממה שמוצאים בג'לפניוס. 

פורסם ב
בקטגוריה מזון

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.